Δαρδανελλίων 94 Γλυφάδα 2109647148 & Ομήρου 17 Ν.Σμύρνη 2109323495, Νηπιαγωγείο: Αρχιπελάγους 83 Γλυφάδα 2109639451

Πλήρες Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Οι Δραστηριότητες μας

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΕΠΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Λεπτή κινητικότητα είναι ο συντονισμός των μικρών μυών στα χέρια και τα δάχτυλα. Μερικές από τις βασικότερες δραστηριότητες που απαιτούν καλή λεπτή κινητικότητα είναι: λαβή μολυβιού, λαβή κουταλιού ή πιρουνιού, γραφή, ζωγραφική, χρήση ψαλιδιού, πέρασμα χαντρών σε σκοινί, παζλ, κλείσιμο φερμουάρ και κουμπιών, δέσιμο κορδονιών, άνοιγμα/κλείσιμο κουτιού με καπάκι, σχεδίαση σχημάτων και μορφών με υλικά όπως η πλαστελίνη ή ο πηλός.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Με τον όρο «παρατηρητικότητα» εννοούμε την ικανότητα του ατόμου να συγκεντρώνει την ενσυνείδητη προσοχή των αισθήσεών του σε διάφορα αντικείμενα ή γεγονότα, χωρίς όμως να χάνεται η ενσυνείδητη επαφή του με το υπόλοιπο περιβάλλον. Η ικανότητα αυτή θεωρείται ως μία πολύ σημαντική νοητική λειτουργία που, σε συνεργασία με άλλους γνωστικούς μηχανισμούς, προσδιορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα της διαδικασίας της μάθησης.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΑΡΙΘΜΗΣΗΣ

Προετοιμασία των μελλοντικών επιστημόνων ή λόγιων με εξειδικευμένο προσωπικό!

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Οι δυνατότητες προγραφής είναι ο θεμέλιος λίθος στην εκπαίδευση του παιδιού πριν το στάδιο της γραφής. Η ανάπτυξη του υψηλότερου επιπέδου γραφής για ένα παιδί, θα πρέπει να ξεκινήσει αρχικά από την ικανότητα του παιδιού ν’αντιγράψει απλά σχήματα. Στο σχολείο μας το παιδί εκπαιδεύεται και οικειοποιείται στην χρήση μολυβιών αλλά και στην ικανότητα ζωγραφικής με χρώμα.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Οι δυνατότητες προγραφής είναι ο θεμέλιος λίθος στην εκπαίδευση του παιδιού πριν το στάδιο της γραφής. Στο σχολείο μας το παιδί εκπαιδεύεται και οικοιοποιείται στην χρήση μολυβιών αλλά και στην ικανότητα ζωγραφικής με χρώμα.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Με άφθονο παιχνίδι και ποικιλία παιδικών αθλημάτων, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων γυμναστών ή γυμναστριών.

ΓΩΝΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Το παιχνίδι είναι συνυφασμένο με τη παιδική ηλικία καθώς έχει κυρίαρχο και καθοριστικό ρόλο στη ζωή των παιδιών. Ως ελεύθερο παιχνίδι ορίζεται οποιαδήποτε δραστηριότητα στην οποία το παιδί χρησιμοποιεί την φαντασία του. Το ελεύθερο παιχνίδι βοηθά στην ομαλή ανάπτυξη του παιδιού, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τον δεσμό του με τους γονείς του. Επιτρέπει στο παιδί να αναπτύξει την δημιουργικότητα, την φαντασία και την επιδεξιότητα του. Ενθαρρύνει το παιδί να αλληλεπιδρά με τον κόσμο γύρω του. Βοηθά το παιδί να αντιμετωπίσει τυχόν φόβους του χτίζοντας παράλληλα και την αυτοπεποίθηση του. Εκπαιδεύονται τα παιδιά να δουλεύουν σε ομάδες, ενώ μαθαίνουν να επιλύουν μόνα τους τις διαφορές τους. Αναπτύσσουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων.

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

To Δράμα είναι ήδη σημαντικό τμήμα της καθημερινότητας των παιδιών πολύ πριν ακόμα μπουν στην πρώτη διδακτική αίθουσα. Τους διδάσκεται η "εξερεύνηση" διδακτικών φαντασιακών γεγονότων που όμως μπορούν να παραλληλιστούν στον πραγματικό κόσμο.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στο υπέροχο και ασφαλέστατο προαυλιακό μας χώρο αλλά και στις άρτιες εσωτερικές μας εγκαταστάσεις τα μικρούλια μας επιδίδονται σε κάθε είδους παιχνίδι, πάντοτε υπό την συνεχή επίβλεψη του προσωπικού μας.

ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις, μουσεία, εκδρομές, θάλασσα!

ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Εκμάθηση αγγλικών μέσα από ομαδικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια. Στόχος μας η πρώτη επαφή των παιδιών με την αγγλική γλώσσα να πραγματοποιείται μέσα από δραστηριότητες με παιγνιώδη μορφή και διάθεση.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ-ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ

Μέσα από τη ζωγραφική, αυξάνεται η διάθεση και η δημιουργικότητα των παιδιών, η παρατηρητικότητά τους αλλά και η αυτοεκτίμησή τους. Επίσης προάγεται η αυτογνωσία και τα παιδιά αποκτούν κριτική σκέψη και άποψη γύρω από την αισθητική και τις τέχνες γενικότερα. Η ζωγραφική βοηθά τα παιδιά να συνεργάζονται μεταξύ τους και να επικοινωνούν όταν στο σχολείο πλέον τους ζητείται μια ομαδική εργασία ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζωγραφική - όπως και οι περισσότερες μορφές τέχνης – βοηθά στη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, βελτιώνεται η μνήμη και η έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων

Η/Υ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΗ - ΧΡΗΣΗ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Χρήση ψηφιακών μέσων για την εμπέδωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και εξοικείωση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η “δια του θεάτρου παίδευσις”. Όταν η μάθηση γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι μάθηση, τότε το παιδί συλλαμβάνει τη γνώση μέσα από την αίσθηση και τη δημιουργική έκφραση.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Η κούκλα αποτελεί ένα από τα πρώτα παιχνίδια των παιδιών από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα. Η κούκλα με όλα τα χαρακτηριστικά και το ζωντάνεμά της ανταποκρίνεται στις βαθύτερες ψυχολογικές ανάγκες του παιδιού, στη βαθύτερη ευαισθησία του, στη φυγή από τη πραγματικότητα της ζωής και στην πραγματοποίηση των προσδοκιών του μέσα σε ένα δικό του κόσμο. Το κουκλοθέατρο, αφορά την θεατρική έκφραση μέσα από τη μορφή μιας κούκλας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Σκοπός του μαθήματος στα “σπουργιτάκια”, είναι να γνωρίσουν τα παιδιά με λεπτομέρειες τα σήματα του ΚΟΚ, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν με περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους.

ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Η αναγνώριση γραμμάτων και λέξεων είναι η δυνατότητα εντοπισμού μεμονωμένων γραπτών γραμμάτων και λέξεων. Μόλις τα παιδιά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τυπωμένα γράμματα, αναπτύσσουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν ολόκληρες λέξεις. Η όλη εξέλιξη της διαδικασίας από την ευαισθητοποίηση των γραμμάτων στην αναγνώριση της λέξης με αθόρυβη ανάγνωση συνήθως αρχίζει γύρω στο 3ο έτος  με την ευαισθητοποίηση των γραμμάτων και συνεχίζεται μέχρι την ηλικία πέντε, έξι ή επτά με άπταιστη ανάγνωση.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

Κίνηση, Λόγος, Τραγούδι… Σύστημα ORFF. Τα πρώτα βήματα των παιδιών στον κόσμο της μουσικής. Ο ιδανικός συνδυασμός για την ανάπτυξη των δημιουργικών καλλιτεχνικών ικανοτήτων των παιδιών, μέσα από ένα διασκεδαστικό παιδαγωγικό σύστημα.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Μέσα από ομαδικά παιχνίδια το παιδί κοινωνικοποιείται καλύτερα και μαθαίνει να λειτουργεί αποτελεσματικά ως αναπόσπαστο τμήμα ενός ευρύτερου συνόλου.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ

Με ζουρνάδες και νταούλια χορεύουν τα μικρούλια!

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Κάποτε, ο Αϊνστάιν, όταν ρωτήθηκε από μία μητέρα για το τι θα μπορούσε να κάνει ώστε ο γιος της να γίνει εξυπνότερος, απάντησε περίπου ως εξής: «Διαβάζετέ του παραμύθια». Η μητέρα, που φάνηκε να μην έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από την απάντηση, ρώτησε τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, αφού θα του έχει διαβάσει παραμύθια. Η απάντηση που πήρε, τότε, ήταν: «Διαβάστε του ακόμα περισσότερα παραμύθια!». Ένα καλό παραμύθι έχει πάντα πολλές «αναγνώσεις», δηλαδή πολλά επίπεδα και οπτικές προσέγγισης που διευρύνουν, μεταξύ πολλών άλλων, την αντίληψη της πραγματικότητας ενός παιδιού.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

Γνωριμία με τη φύση και το πρωτογενές περιβάλλον μέσα από βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην προσχολική ηλικία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Ασκήσεις παρατήρησης, γραφής, αρίθμησης με ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό και δικά μας βιβλία ασκήσεων.