Δαρδανελλίων 94 Γλυφάδα 2109647148 & Ομήρου 17 Ν.Σμύρνη 2109323495, Νηπιαγωγείο: Αρχιπελάγους 91 Γλυφάδα 2109639451

Πλήρες Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Οι Δραστηριότητες μας

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΑΡΙΘΜΗΣΗΣ

Προετοιμασία των μελλοντικών επιστημόνων ή λόγιων με εξειδικευμένο προσωπικό!

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΦΗΣ-ΓΡΑΦΗΣ

Οι δυνατότητες προγραφής είναι ο θεμέλιος λίθος στην εκπαίδευση του παιδιού πριν το στάδιο της γραφής. Στο σχολείο μας το παιδί εκπαιδεύεται και οικοιοποιείται στην χρήση μολυβιών αλλά και στην ικανότητα ζωγραφικής με χρώμα.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Με άφθονο παιχνίδι και ποικιλία παιδικών αθλημάτων, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων γυμναστών ή γυμναστριών.

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

To Δράμα είναι ήδη σημαντικό τμήμα της καθημερινότητας των παιδιών πολύ πριν ακόμα μπουν στην πρώτη διδακτική αίθουσα. Τους διδάσκεται η "εξερεύνηση" διδακτικών φαντασιακών γεγονότων που όμως μπορούν να παραλληλιστούν στον πραγματικό κόσμο.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στο υπέροχο και ασφαλέστατο προαυλιακό μας χώρο αλλά και στις άρτιες εσωτερικές μας εγκαταστάσεις τα μικρούλια μας επιδίδονται σε κάθε είδους παιχνίδι, πάντοτε υπό την συνεχή επίβλεψη του προσωπικού μας.

ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις, μουσεία, εκδρομές, θάλασσα!

ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Εκμάθηση αγγλικών μέσα από ομαδικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια. Στόχος μας η πρώτη επαφή των παιδιών με την αγγλική γλώσσα να πραγματοποιείται μέσα από δραστηριότητες με παιγνιώδη μορφή και διάθεση.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ-ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ

Ζωγραφική, Χειροτεχνία, Πηλοπλαστική.

Η/Υ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΗ - ΧΡΗΣΗ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Χρήση ψηφιακών μέσων για την εμπέδωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η “δια του θεάτρου παίδευσις”. Όταν η μάθηση γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι μάθηση, τότε το παιδί συλλαμβάνει τη γνώση μέσα από την αίσθηση και τη δημιουργική έκφραση.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Σκοπός του μαθήματος στα “σπουργιτάκια”, είναι να γνωρίσουν τα παιδιά με λεπτομέρειες τα σήματα του ΚΟΚ, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν με περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

Κίνηση, Λόγος, Τραγούδι… Σύστημα ORFF. Τα πρώτα βήματα των παιδιών στον κόσμο της μουσικής. Ο ιδανικός συνδυασμός για την ανάπτυξη των δημιουργικών καλλιτεχνικών ικανοτήτων των παιδιών, μέσα από ένα διασκεδαστικό παιδαγωγικό σύστημα.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

Κίνηση, Λόγος, Τραγούδι… Σύστημα ORFF. Τα πρώτα βήματα των παιδιών στον κόσμο της μουσικής. Ο ιδανικός συνδυασμός για την ανάπτυξη των δημιουργικών καλλιτεχνικών ικανοτήτων των παιδιών, μέσα από ένα διασκεδαστικό παιδαγωγικό σύστημα.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Μέσα από ομαδικά παιχνίδια το παιδί κοινωνικοποιείται καλύτερα και μαθαίνει να λειτουργεί αποτελεσματικά ως αναπόσπαστο τμήμα ενός ευρύτερου συνόλου.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ

Με ζουρνάδες και νταούλια χορεύουν τα μικρούλια!

ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Το μάθημα αποσκοπεί στην βελτίωση των σχέσεων παιδιού και περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στα σημερινά περιβαλλοντικά προβλήματα και στον τρόπο αντιμετώπισής τους.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Ασκήσεις παρατήρησης, γραφής, αρίθμησης με ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό και δικά μας βιβλία ασκήσεων.